• Nieuws

Koningspelen, Talententent, Zomerfeest, Studio Break, nieuws OV, Parro 2.0, juf Marianne Schrijver

 

KONINGSSPELEN

 

WhatsApp Image 2023 04 20 at 13.20.29

Het was het een geslaagde dag. Iedereen heeft met elkaar gesport en andere leuke activiteiten gedaan. We genieten van deze momenten. Dank aan alle ouders voor jullie hulp! 

 

ZOMERFEEST VRIJDAG 7 JULI 2023!

 

Op vrijdag 7 juli is het weer zover, dan zal de Hoeve omgetoverd worden tot een waar festivalterrein voor hét Zomerfeest!

Wat is het Zomerfeest?
Het Zomerfeest is een jaarlijks feest voor de hele school als afsluiting van het schooljaar. Direct na schooltijd barst het feest los met een klassenpicknick, spelletjes, open podium en allerlei andere activiteiten. Ouders zijn die dag ook aanwezig om op hun eigen kinderen te letten en tegelijkertijd te genieten van deze gezellig middag. Houdt vrijdag 7 juli dus vrij je in agenda!

Hulpouders gezocht
Zonder hulpouders geen feest! De Zomerfeestcommissie is al vol enthousiasme gestart met de organisatie van het feest. We zoeken nog ouders die willen helpen, zowel in de voorbereiding als op de dag zelf:

Hulp bij de voorbereiding:

 • Helpen bij organisatie van open podium;
 • Hulp op dag zelf (7 juli);
 • Opbouw van het feest (tussen 8.30-14.45u);
 • Afbouw van het feest (20.00-22.00u);
 • Schminken (tussen 15.15u-18.30u);
 • DJ’s voor de silent disco (tussen 15.15-18.30);
 • Begeleiding van schaken (tussen 15.15-18.30);
 • Begeleiding van spelletjes (tussen 15.15-18.30);
 • Voor de hulp tussen 15.15-18.30 maken we een schema, je houdt dus genoeg tijd over om zelf van het feest te genieten.

Wil je je aanmelden als hulpouder, heb je vragen, of creatieve ideeën, mail dan naar katrijnrensing@hotmail.com (of bel/whatsapp 06-17054079).

 

UITKOMST FLITSPEILING 'OUDERS IN DE SCHOOL'

Dank voor de grote respons! Zowel jullie als ouders als het team hebben de peiling ingevuld en we blijven alleen de vrijdag als inloopdag houden (en voor de groepen 1-2 ook de maandag), maar we gaan wel kijken of we ‘kijkjes in de klas’ gaan organiseren waarbij ouders mee kunnen kijken in de klas (bijv 1x in de maand). Daarnaast is het voor de gehele school - na elke vakantie - inloopdag en kun je mee in de klas. Eerste keer dus maandag 8 mei. Tot dan!

MEIVAKANTIEPROGRAMMA TALENTENTENT

In de meivakantie heeft de talententent weer een mooi programma.

Hierbij een overzicht van de activiteiten:

 • Maandag 24 april: tekenen, schilderen, kunst! Van 13.00 – 16.00 uur op Eikenplein 5 voor de groepen 5, 6, 7, 8
 • Woensdag 26 april: Kunstknutselen van 13.00 – 16.00 uur op Eikenplein 5 voor groep 1 t/m 4
 • Maandag 1 mei: Kleikunst maken van 13.00 – 16.00 uur Vinktuin op de Nobelweg 31 (in het Frankendaelpark)
 • Dinsdag 2 mei: Techniek met Bruno van 13.00 – 16.00 uur Vinktuinop de Nobelweg 31
 • Woensdag 3 mei: Plastic Lab van 13.00 – 16.00 uur Vinktuin op de Nobelweg 31

Inschrijven kan zoals altijd via de Talententent site. https://talententent.nl/ 

Oost-beweegt heeft ook een leuk programma. Heb je de website al eens bekeken?

We wensen de kinderen die gaan deelneemen alvast veel plezier! 

 

STUDIO BREAK 

Het Hof heeft de primeur van Studio Break: korte workshops in de pauzes. Philip en Sjoerd (ouders Hof) geven een heuse voetbalclinic aan de kinderen op woensdag 10 mei. Een leuke kans om voetbal tips te krijgen voor groep 5 t/m 8.  Wie wil kan meedoen, aanmelden is niet nodig.

 

STEUN DE SCHOOLKRANT

En, de tweede schoolkrant komt eraan! Studio Lidwina's redactieteam onthult het spetterende thema en de rubrieken in de klas op vrijdag 12 mei. Jullie financiële hulp is hard nodig om weer een toffe krant te laten drukken. Het budget is nog lang niet rond. Wist je dat Studio Lidwina los staat van school en de ouderbijdrage? De schoolkrant is dus afhankelijk van jullie giften. Geef meer en voor een ander, als je het kunt missen. Steun dus de krant via deze link.
Adverteren kan ook, neem contact op met Stella: stellavanderbaan@gmail.com.

JAARREKENING 

Het is weer tijd voor een kleine update met betrekking tot hoe onze oudervereniging er financieel voor staat. In het schooljaar 2020-21 hebben we voor het eerst weer te maken gekregen met activiteiten die zowaar doorgingen. Ja, nu is het weer normaal, maar dat was het in schooljaar 2020-21 nog niet. Toch heeft iedereen netjes de bijdrage gedaan, dus de inkomsten zaten wel snor.

Dat was ook wel nodig want de kosten waren inmiddels omhoog gegaan. Toch is het bij de meeste activiteiten gelukt om binnen redelijke termen van budget te blijven en zou de vereniging het jaar hooguit met een klein verlies moeten sluiten. Maar, om een dikke pluim op het jaar te zetten, is het zomerfeest goed gevierd. Dit heeft als resultaat gehad dat we weer wat toe kunnen voegen aan de reserves. Die waren tijdens Corona extra aangeroepen en dus iets gedaald. Je kunt via de link de jaarrekening bekijken.

Ik wil jullie allen namens de vereniging en de kinderen zeer bedanken voor de bijdrage die u ook dit schooljaar weer heeft gedaan. We kijken weer vooruit naar wat er nog te organiseren is zoals sportdag en het zomerfeest. Vergeet niet, alles rondom de activiteiten wordt gedaan door vrijwilligers voor onze kinderen. Nogmaals dank aan die vrijwilligers (de klassenouders, leraren en ook de ouders via de ouderbijdrage) en tot het volgende evenement!Wesley van GaalenPenningmeester Oudervereniging Lidwinaschool

 

AANPASSING VERKEERSSITUATIE LOCATIE HOF

Zoals velen in de ochtend al gemerkt hebben is de verkeerssituatie op Het Hof aangepast. Er is veel meer ruimte voor fietsen gekomen en er geldt een officieel stopverbod op de rijweg (voor de school). Verzoek is dus ALLE fietsen in de vakken te zetten of bij de tennisbaan in het rek. En het hek bij de deur van de kleuters vrij te laten voor de overzichtelijkheid. Graag ook ’s middags bij ophalen gebruik maken van de fietsvakken en de rijweg vrij houden.
Verzoek om zoveel mogelijk je kind met de fiets naar school te brengen. Op het Linnaeushof is het vrij smal en fietsers komen in de verdrukking als er ook nog veel autoverkeer is.

 

PARRO 2.0

Vanaf 17 april wordt Parro 2.0 gefaseerd uitgerold. Ervaar na de update alles van ParnasSys in één gemakkelijke app. Android-gebruiker? Vergeet niet je agenda-synchronisatie tijdelijk uit te zetten. Hoe je dit doet lees je hier

 

JUF MARIANNE SCHRIJVER

Na 20 jaar dienst op de LidwinaSchool gaat juf Marianne op 1 mei met pensioen. Marianne heeft een leuk stukje geschreven voor jullie.

KINDEREN:
Dank voor alle knuffels, liefdevolle woordjes, tekeningen, knutsels, snotneuzen, schoenveters, ritsen, tranen, omvallende drinkbekers, grapjes, langzaam lerende, hoogbegaafde, energieke, broek plassende, vrolijke, lol hebbende kleuters! Dank voor het samen muziek maken, de geweldige ontwikkelingen op sociaal/emotioneel, motorisch en op cognitief gebied die ik mocht ervaren. Het was hard werken en het veelzijdige lerarenberoep verveelt nooit. Ik was leerkracht, sociaal werker, schoonmaker, verhuizer, verpleegkundige, timmerman, toneelspeler, muzikant, verhalenverteller en zelfs loodgieter toen ik bij een verstopt toilet een rol wc -papier uit de toiletpot heb gevist!

OUDERS:
Ik hou het kort... Dank voor het vertrouwen en de betrokkenheid. Het delen van jullie verhalen over hoe moeilijk het opvoeden van jullie kroost thuis vaak was. Mooi als je als leerkracht (en moeder) kunt adviseren en ouders door jou raadgeving geen professionele psychologische hulp hoeven in te schakelen... Hulp bij de vele feesten, uitstapjes en de complimenten.  Een kind net op school vertelt thuis. Onze nieuwe juf is lief, zij speelt gitaar en heeft een tovervinger.

Ik kom een oud-leerling tegen, zit nu in groep 8. Juf Marianne ik ken jou nog. Weet je jij had een klankschaal op mijn buik gelegd, je liet de klank horen en iedereen was stil. Ons hele gezin heeft het ook gedaan want mijn vader heeft ook een klankschaal. Dit was 1 van de oefeningen die ik in de klas deed tijdens opleiding mindfulness voor jonge kinderen!

Hartelijke groet,
Marianne

Het enige wat haar nog te doen staat, is genieten van haar WELVERDIENDE pensioen en nu is 't volop genieten van het nieuwe leven!

 

WONING  woning_copy.jpg

Wie o wie kan een nieuwe collega helpen met een tijdelijke woning.

Rosalie is met spoed op zoek naar een woning in Amsterdam vanaf 17 mei. Geef het door aan Nancy (administratie)

 

UPDATE VERBOUWING....

Wat een werk is er afgelopen periode verzet om de 1e etage in het hoofdgebouw op te leveren. Vandaag zijn de groepen 5 en 7 verhuisd en kunnen na de meivakantie genieten van hun nieuwe frisse lokalen. Zoals je wellicht gezien hebt staat het gebouw ook al deels in de steigers en wordt er in de meivakantie flink gesloopt op de 2e etage. Kortom: nog volop werk te doen, maar uiteindelijk krijgen we er een mooi nieuw fris gebouw voor terug.

 thumbnail IMG 9205

 IMG 2852 copy

 

BELANGRIJKE DATA

Via deze link kom je direct bij de meest recente jaarkalender, waarop alle belangrijke data staan.

 

 We wensen iedereen een fijne meivakantie en tot 8 mei!