• Nieuws

Zomerfeest, Keti Koti, Avond4Daagse, Nieuwe taalmethode, Midzomer Mokum, Movelab

De zomervakantie staat voor de deur. Nog een kleine 2 weken en dan start de vakantie. Neem vooral onze nieuwe schoolkrant mee (die is vandaag uitgedeeld in alle groepen).
Het jaar is, zoals overigens ieder schooljaar, weer voorbijgevlogen. Dat betekent dat we met veel zaken in de afgeronde fase komen. Een laatste update in deze nieuwsbrief.

 

ZOMERFEEST VRIJDAG 12 JULI!

Lidwina Zomerfeest 2024 poster kopie

Op vrijdagmiddag 12 juli is het weer tijd voor het jaarlijkse Lidwina Zomerfeest en zal de Hoeve omgetoverd worden tot een waar festivalterrein! Het jaar 2024 staat in het teken van sport en daarom is het thema van het zomerfeest er één met een gouden randje: Lidwina Zomerspelen!

Geschiedenis van het Zomerfeest
Tijdens het Zomerfeest sluiten leerlingen, ouders en leerkrachten samen het schooljaar feestelijk af! Het Zomerfeest is oorspronkelijk bedacht ter vervanging van de eindejaars klassenpicknick. Omdat sommige ouders met twee of meer kinderen op school richting de zomervakantie te veel picknicks af moesten struinen met hun kinderen, hadden zij het briljante idee dit voor alle klassen te bundelen op één en dezelfde middag. Dit leidde tot het inmiddels beroemde Zomerfeest.

Het Zomerfeest is voor kinderen EN ouders

Houd vrijdag 12 juli dus vrij in je agenda. In de komende periode ontvangen jullie via de klassenouders verschillende berichten over het Zomerfeest. Hieronder alvast een eerste oproep.

Hulpouders gezocht
Zonder hulpouders geen feest! De Zomerfeestcommissie is vol enthousiasme gestart met de organisatie van het feest en hebben al veel reacties ontvangen op de hulpvraag. Op de dag zelf krijgt iedere klas de verantwoordelijkheid voor het begeleiden van een spel. Daarnaast zoeken we nog wat ouders die op 12 juli willen helpen met:
- Afbouw feest (20.00-22.00u)
- Bardienst (15.00u-19.00u)

Wil je je aanmelden als hulpouder, heb je vragen of creatieve ideeën, bel/app dan naar Katrijn 06-17054079

 

KETI KOTI

Afgelopen maandag 1 juli was het Keti Koti. Keti Koti (spreekt het uit als kittie kottie) betekent letterlijk 'ketenen gebroken'.

Waarschijnlijk hebben velen van jullie gemerkt dat op die dag het verkeer wat vastliep. Dit was vanwege de kleurrijke optocht in traditionele kledij, die was gestart bij de Stopera en eindigde in het Oosterpark waar op 1 juli jaarlijks de herdenking start.

Tijdens Keti Koti wordt stilgestaan bij de afschaffing van de slavernij. Het herdenken op deze dag is niet alleen een eerbetoon aan degenen die hebben gevochten en geleden voor vrijheid. Het is ook een moment om er bij stil te staan dat vrijheid en gelijkheid ook in de huidige tijd niet vanzelfsprekend is. Helaas is voor sommige mensen ongelijkheid nog steeds meer voelbaar dan voor andere mensen.

Bij ons op de Lidwina hebben wij 2 projecten (Keti Koti Junior) gehad waarin de kinderen lessen hebben gekregen over het Nederlandse slavernijverleden.

 

SCHOOLZWEMMEN

De inschrijving voor de zomercursus van het schoolzwemmen is weer geopend. Een zomercursus bestaat uit 5 zwemlessen van anderhalf uur (van maandag t/m vrijdag) in de eerste of laatste week van de zomervakantie. Deelname aan deze cursus staat los van of u als school wel of niet meedoet aan het schoolzwemmen. Leerlingen van de huidige groep 5 t/m 8 die nog geen A-diploma hebben, mogen zich inschrijven.

Werkwijze
Inschrijvingen worden verwerkt in volgorde van binnenkomst van een volledige inschrijving en vol is vol; dan komen kinderen op een wachtlijst. Kinderen uit groep 5 t/m 8 die in de cursus geen diploma halen, naar groep 6 t/m VO gaan en tenminste 80% aanwezigheid hebben, worden doorgeplaatst in een vangnet, de cursus staat daardoor niet op zichzelf.
Afzwemmen gebeurt alleen als een kind alle vaardigheden van het diploma overtuigend kan tonen. Er is geen diplomagarantie.
Het aanmelden kan via deze link.


AVOND4DAAGSE

thumbnail WhatsApp Image 2024 06 13 at 10.18.40thumbnail WhatsApp Image 2024 05 16 at 22.03.11

Ruim 3.500 kinderen uit Amsterdam Oost liepen de week na de meivakantie de Avond4Daagse. Niet gek dat het bij het startpunt luidruchtig en iets chaotisch is en zich een lint van wandelaars vormt op populaire starttijden.

Vanuit onze school liepen 320 kinderen mee. Dat is het dubbele(!!) van vorig jaar.

Wederom was de korte afstand favoriet. Mogelijk omdat de 10km lopers angstvallig geheim houden hoe prettig het loopt, zodra ze de 5km groep achter laten. Oeps, nu weet toch iedereen ‘t.

Met een nieuwe vlag, was de school duidelijk zichtbaar langs het parcours. Met hetzelfde budget 2x zo veel kinderen verzorgen, vraagt om vindingrijkheid. Jerrycans met 20 liter water en limonade maakte het mogelijk dat kinderen zelf konden tappen. Door zelf onze beker mee te nemen, hebben we kosten bespaart maar ook het milieu!

Zoals onze kinderen dagelijks op school, hebben wij als OuderVeniging ook weer veel geleerd van deze editie. Met waardevolle tips van klassenouders op zak, werken we nu samen met de Avond4Daagse organisatie hoe we het volgend jaar nog beter kunnen organiseren. En we hopen dat er wederom zo veel kinderen mee doen.

NIEUWE TAALMETHODE

Onlangs is er een keuze gemaakt voor een nieuwe taalmethode. Graag leggen we hier uit hoe het proces is verlopen en hoe de Lidwinaschool uiteindelijk de beslissing heeft genomen.

 

NIEUWE PENNINGMEESTER GEZOCHT

De pennigmeerster van de oudervereniging, Wesley van Gaalen, wil graag het stokje overdragen. Wij zijn dus voor aankomend schooljaar op zoek naar een betrokken ouder die penningmeester wilt zijn. Je werkt hierin samen met de school, omdat zij de ouderbijdrge gaan innen vanaf het nieuwe schooljaar, maar je beheert wel de budgetten van de verschillende activiteiten (die de OV organiseert)
Ben je nieuwsgierig naar de functie van penningmeester en heb je belangstelling om lid te worden, dan kun je contact opnemen met de oudervereniging. Mail: info@ovlidwina.nl

 

MIDZOMER MOKUM

MidzomerMokum is van 20 juli t/m 1 september 2024. We gaan weer sporten, muziek en theater maken en nog veel meer. Doe jij ook weer mee? Meer info vind je op de website.


MOVELAB

We zijn erg blij dat Movelab en de Lidwinaschool onze krachten weer bundelen om de leerlingen een creatieve, gezonde, leerzame en leuke dansactiviteit te bieden. Hieronder de aankondiging van het lesaanbod van de Movelab danslessen 2024-2025

Creatieve DansLabs (cursussen van 15 danslessen) vanaf 11 september 2024:

  • Groepen 1, 2, 3: woensdag 12:35–13:20u, locatie Hoeve
  • Groepen 4, 5: woensdag 13:20–14:05u, locatie Hoeve 
  • Groepen 1, 2: vrijdag 15:15–16:00u, Daltonschool De Meer
  • Groepen 3, 4: vrijdag 16:00–16:45u, Daltonschool De Meer
  • Groepen 5, 6: vrijdag 16:45-17:30u, Daltonschool De Meer

De lessen worden gegeven door Monica Antezana: BA in Onderwijs Wetenschappen, BA in Dans en Choreografie en MA in Performance Studies.
Wil je deelnemen? Klik op Boek nu!            

 

BELANGRIJKE DATA

Via link kom je direct bij de meest recente jaarkalender, waarop alle belangrijke data staan voor dit schooljaar. 

Met vriendelijke groet en een fijne zomervakantie, mede namens het team,

Sebastiaan van Huet & Baukje Teertstra
Directie Lidwinaschool

P.S. Als je vragen hebt, dan kun je altijd even een afspraak met ons maken. Wij maken graag tijd voor je.