• Nieuws

Voedselbank, woning gezocht, Leerling in beeld, bibliotheek, danslessen

Beste ouders/ verzorgers,

Het voelt misschien als een hele lange tijd, maar de kerstvakantie is nog maar 3 weken geleden. Wij hopen dat iedereen van de kerstvakantie heeft genoten en 2024 goed gestart is! De allerbeste wensen voor iedereen!

Afgelopen week kregen we een bedankje van de Voedselbank Diemen over de (jaarlijkse) scholenactie rond kerst.

'Dank jullie wel, voor alles wat jullie hebben opgehaald voor ons.
We zijn er heeeeel blij mee!
Namens ons allemaal, nogmaals dank'
 
Voedselbank Diemen

 

WONING GEZOCHT

Help Nouscha met een woning! (leerkracht gym en groep 7A)

In maart moet ik onverwacht verhuizen. Wie o wie kan mij en mijn vriend helpen met een woning in Amsterdam. Het liefst in Noord maar alle tips zijn van harte welkom. 
Je kan mij altijd aanspreken op het schoolplein, of stuur een mail naar n.langkamp@askoscholen.nl 
Hartelijk dank!
Nouscha Langkamp

LEERLING IN BEELD

Bij deze willen we jullie ons nieuwe leerlingvolgsyteem introduceren, waarmee we vanaf heden zullen gaan werken.

In het Nederlandse basisonderwijs is een van de kwaliteiteisen dat een school werkt met een nauwkeurig systeem van volginstrumenten waarmee de ontwikkeling van de leerling systematisch gevolgd wordt. 

De afgelopen jaren werkten we hier op de Lidwina met het volgsysteem van Cito.In onze visie op onderwijs hebben we beschreven dat we binnen de Lidwina willen werken aan de totale ontwikkeling van de kinderen. Een kind is namelijk meer dan rekenen en taal alleen. 

Hoe zit dat met toetsen?
We kennen allemaal de uitdrukking ‘Cito toets’. Cito is een bedrijf dat toetsen ontwikkelt en verkoopt. Zoals Shell en BP naar olie boren en benzine verkopen. De CITO toetsen vormen samen een Leerlingvolgsysteem (LVS). Het team gebruikt de toetsen om de onderwijskwaliteit te meten, en daarmee als sturingsmiddel om dit te verbeteren. Toetsen is één van de middelen om naar de ontwikkeling van een kind te kijken, daarnaast volgen o.a. ook resultaten methode-toetsen, het welbevinden, welzijn en taakaanpak in de klas. 
Gebruikt de school wel Cito?
Wij gebruikten CITO 3.0, maar deze bestaat niet meer.  De school kiest nu voor een overstap naar Leerling in Beeld (LIB) dat ook door CITO is ontwikkeld. In de komende weken nemen we de eerst LIB toetsen af. LIB is een volwaardige opvolger van CITO 3.0 en legt meer de focus op de groei van een kind. Daarbij geeft LIB een betere analyse mogelijkheid op groep en schoolniveau waarmee wij meer inzicht krijgen op de kwaliteit van het onderwijs en beter kunnen bijsturen. Belangrijk om te weten; Leerling in Beeld is een adaptieve toets. Dit betekent dat deel 1 voor alle leerlingen gelijk is en dat deel 2 wordt aangepast naar het niveau van het kind. Om deze reden zien wij de eerste toets als een 0 meting en zullen alle leerlingen de toets krijgen van het leerjaar waarin ze zitten. 
 
Wat merkt mijn kind van de nieuwe toetsen? 
De toetsen zijn heel vergelijkbaar uw kind zal niet veel merken van de overstap. De toetsen zijn korter, overzichtelijker en bieden ondersteuning op het gebied van lezen en zijn digitaal.  In de groep 4-8 toetsen we digitaal. Deze kinderen werken genoeg op de Chromebook en kunnen er goed mee overweg. In de komende 4 weken worden de toetsen afgenomen. 
 

REGISTRATIE VERZUIM/ TE LAAT

Er zijn de afgelopen weken mails verstuurd naar een aantal ouders betreft veel voorkomend te laat meldingen op school. Deze mail was bedoeld om de ouders te attenderen en informeren over deze registratie. Op de Hoeve begint de les om 0830u en op de Hof om 0845u en dan dienen de leerlingen in de klas te zijn.

Meer info kunt vinden op de site van de Rijksoverheid.

 

BIBLIOTHEEK

Bij de Bibliotheek leen je boeken, e-books, luisterboeken, muziek, films, games en nog veel meer. Kom langs voor een film, lezing of cursus. En wist je dat een lidmaatschap gratis is voor kinderen en jongeren tot 19 jaar?

 

Vanaf 24 januari 2024 begint de periode 2 van de Creative Danslabs van Movelab! Als korting, leerlingen van de Lidwinaschool betalen geen administratiekosten op het Danslab ( op school) en er is een 25% korting voor broertjes/ zusje. Leerlingen met een stadspas krijgen deze activiteit gratis.

De dansdocent Monica Antezana is BA in Sciences of Education, BA in Dance and Choreographiy en MA in Performance Studies.

Periode 2 - Watergraafsmeer

Creatieve DansLabs (cursussen van 15 danslessen):

  • Groep 1, 2, 3: woensdag 12:35–13:20, Lidwina de Hoeve - start 24-01-2024
  • Groep 1, 2, 3: woensdag 14:00-14:45, Lidwina de Hoeve (Let op! Gaat door alléén als er genoeg geïnteresseerden zijn)
  • Groep 1, 2: vrijdag 15:15–16:00, Dalton de Meer, start 02-02-2024
  • Groep 3, 4, 5: vrijdag 16:00–16:45, Dalton de Meer, start 02-02-2024

Aanmeldingslink: boek nu!

 

 

BELANGRIJKE DATA

Via link kom je direct bij de meest recente jaarkalender, waarop alle belangrijke data staan voor dit schooljaar. 

Met vriendelijke groet, mede namens het team,

Sebastiaan van Huet & Baukje Teertstra
Directie Lidwinaschool

P.S. Als je vragen hebt, dan kun je altijd even een afspraak met ons maken. Wij maken graag tijd voor je.