• Nieuws

Vakantie en vrije dagen, project WO II, werkzaamheden Liander, sportdag, absentie & verlof

 
Beste ouders/ verzorgers,
 
De afgelopen weken hebben in teken gestaan van samen vieren. We vierden; Pasen, de start van de lente met het Lenteontbijt, Suikerfeest, Happy Holi en Koningsdag.
We kijken uit naar de vieringen de komende maanden; zoals de Sportdag, Meester en Juffendag en het Zomerfeest.
Het was fijn iedereen na de meivakantie weer op school te zien. We hebben genoten van de vele vakantieverhalen. 

VAKANTIE EN VRIJE DAGEN

Heerlijk om alvast een vakantie vooruit te plannen en wat voorpret te hebben. Maar dan is het natuurlijk wel zo handig als je een overzicht van de schoolvakanties voor 2024-2025 hebt. Lees in de agenda wanneer de vakanties, vrije dagen en studiedagen in het schooljaar 2024/2025 ingepland staan.

TWEEDE WERELDOORLOG

De groepen 7 zijn naar het Auschwitzmonument geweest. Bij het monument hebben de kinderen bloemen neergelegd en zijn er prachtige gedichten voorgedragen.
Daarna is het Holocaustmonument bezocht. Beide monumenten hebben veel indruk gemaakt bij de kinderen. De komende weken zullen de groepen zich verdiepen in de Koloniale Sporen in onze buurt. De kinderen gaan zich verdiepen in de koloniale (oorlogs)geschiedenis middels ontmoetingen met ouderen, die zij interviewen. Het interview is onderdeel van een verdiepend 6 weken durend onderwijsprogramma waarin leerlingen in drie masterclasses door historici en ervaringsdeskundigen meer leren over de koloniale (oorlogs)geschiedenis die vanuit verschillende invalshoeken wordt belicht en in drie talent-ontwikkelingslessen leren interviewen, presenteren en onderzoek doen. Op school wordt na 6 weken een eindpresentatie gehouden, waarin de leerlingen hun eigen visie geven op de koloniale (oorlogs)geschiedenis én het gehoorde verhaal terug vertellen aan de ouderen. 

BLINK WERELD

Wist je dat... De school werkt met de methode Blink Wereld: Bij Blink Wereld komen de kerndoelen van aardrijkskunde, natuur en techniek en burgerschapsvorming aan bod. De lessen worden thematisch aangeboden binnen project-thema's. Na een periode van een aantal weken worden de thema's met een project-opdracht afgesloten. Hieronder een mooi resultaat vanuit de groepen 7.  De kinderen hebben een Exploding Box gemaakt, zie hieronder het mooie resultaat.

 

De kleutergroepen en de groepen 4 hadden het thema Ruimtereizigers.

 

KUNSTPROJECTEN

Iedere groep volgt drie kunstprojecten per jaar. Dit kan zijn een museumbezoek, theaterlessen, danslessen of kunstlessen met een kunstenaar in de klas. 
De groepen 5 hebben deze maand een bezoek gebracht aan het Atelier van Mark Bischof. Het bezoek heeft geïnspireerd in o.a. het maken van knikkerbanen in de klas. (foto bijlage) De lessen sluiten aan bij de kunstlessen vanuit de Rode Loper.

WERKZAAMHEDEN LIANDER

Het is jullie natuurlijk al opgevallen dat er werkzaamheden zijn rondom de school (Hof). Voor meer informatie verwijzen wij jullie naar Werkzaamheden_elektriciteitsnet_Lidwina_Hof.pdf


SPORTDAG

Op woensdag 29 mei is de jaarlijkse sportdag van de Lidwina. De sportdag vindt plaats op de velden van WV-HEDW (Sportpark Middenmeer, Radioweg 86). We zijn daar welkom om de gehele ochtend sportief in de weer te zijn.

Het programma:
08.15 – 08.45 verzamelen bij je leerkracht
08.45 – 09.00 verzamelen bij je groepje
09.00 – 09.15 starten met ochtendgymnastiek verdeeld over 2 velden
onderbouw veld groep 1 t/m 3
bovenbouw veld groep 4 t/m 7
09.15 – 12.10 uur sportieve spelletjes verdeeld over dezelfde 2 velden. Met na 7 spelletjes een pauze om wat te eten en te drinken
12.10 – 12.25 verzamelen bij de leerkracht & afsluiting middels een traktatie van de OV.
12.25 – 12.30 kinderen worden opgehaald door ouders of BSO.

Via Parro konden jullie je opgeven als huplouder voor sportdag. Wij hebben zeer sportieve en behuplzame ouders, want hebben bijna 100 aanmeldingen ontvangen!

Moet de regenjas of zonnenbrandcreme mee? Houden jullie de weersberichten ook in de gaten voor 29 mei?

In de loop van volgende week neemt juf Aafke contact op met de hulpouders.

Alvast bedankt voor jullie inzet!

ABSENTIE & VERLOF & ZIEK MELDEN

Leuk nieuwtje! We hebben Parro zo ingericht dat je vanaf nu je eigen kind via Parro ziek kan melden (uiteraard kun je ook gewoon nog bellen naar school). Moet je kind naar de dokter, tandarts o.i.d? Dan kan ook via Parro. Jullie hoeven geen formulier meer in te vullen!

Vakantie of extra verlof voor bijvoorbeeld een bruiloft? Dat dien je nog wel via het verlofformulier te doen. We hopen dat het gebruiksvriendelijker is voor iedereen!

Absenties 1absentie 2 copy

 

 

Met vriendelijke groet en fijne Pinksterdagen, mede namens het team,

Sebastiaan van Huet & Baukje Teertstra
Directie Lidwinaschool

P.S. Als je vragen hebt, dan kun je altijd even een afspraak met ons maken. Wij maken graag tijd voor je.